Udruženje "Korak nade" ponosni nosilac medalja sa prvenstva u atletici

Prošlog vikenda u Banjaluci održano je 6. Međunarodno otvoreno prvenstvo u atletici za osobe sa umanjenim intelektualnim sposobnostima. Iz Broda su učestvovali Milja Mitrić i Stefan Radulović, članovi Udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom „Korak nade“.

Uprkos jakoj konkurenciji djevojaka koje redovno treniraju i imaju mnogo bolje uslove, Milja Mitrić je osvojila zlato sa prvim mjestom u skoku u dalj dužine 2 metra i 38 cantimetara. U drugoj disciplini – bacanje kugle je osvojila drugo mjesto. I Stefan Radulović se takmičio u dvije discipline i pokazao odlične rezultate. Sa kuglom bačenom 8 metara i 30 centimetara osvojio je srebrnu medalju, a u trčanju na 200 metara je bio treći.

- Konkurencija je bila jaka. Učestvovalo je 16 ekipa iz različitih gradova i država, učestvovali su takmičari iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, BiH i Republike Srpske-rekla je trener i voditelj djece Olivera Radulović. Dodala je da učesnici u ovom prventvu u atletici većinom redovno treniraju i da je prezadovoljna što su dvoje Brođana ostvarili zapažene rezultate iako su trenirali u improvizovanim i skromnim uslovima.

Predsjednik udruženja „Korak nade“ Gordana Kovačević je zahvalila svima na podršci i rekla da su prvenstvo od 17 – 19. avgusta organizovali centar „Zaštiti me“ i „Sportski savez mentalno nedovoljno razvijenih lica RS“ čiji je „Korak nade“ član.

-Iz udruženja su išla dva naša člana i donijeli su medalje. Mi smo sretni i ponosni zbog postignutih rezultata- dodala je gđa Kovačević.

T.B.