Jednostavan i brz recept za slasni kolač kinder pingvin

Postoje brojni recepti za kolače i torte kojima se pokušavaju kopirati megapopularni deserti od Raffaella do Orea, a među njima je izuzetno jednostavan, brz i slastan kolač kinder pingvin. Mnogi kažu da je ova slastica san svake domaćice.
 

Originalni recept za ovaj kolač navodno je potekao iz Slovenije, a potom se proširio i u ostalim dijelovima svijeta. Tako su brojne domaćice i kuhari "krojili" recept po svom guštu. Donosimo vam jedan od najjednostavnijih.

Za pripremu kinder pingvin slastice potrebni su vam šećer, brašno, tri jaja, pola praška za pecivo, kakao, topla voda, slatko vrhnje, želatin, čokolada za kuhanje, ulje i margarin, piše Klix.ba.

Kore pripremate tako što umutite tri bjelanca u čvrst snijeg te odvojeno tri žumanca u koja dodate tri kašike šećera, tri kašike tople vode te izmiješane tri kašike brašna, pola praška za pecivo i jednu kašiku kakao praha.

Nakon što ste odvojeno umutili žumance i bjelance, sve sastavite i izmiješajte drvenom kašikom. Potom prepolovite smjesu i pecite dvije kore od 15 do 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni celzija. Koristite pleh promjera do 24 centimetra.

Dok pečete kore možete pripremiti kremu i premaz.

Za pripremu kreme izmiksajte slatko vrhnje i u njega dodajte želatin koji pripremate prema uputama na poleđini vrećice. Ukoliko želite postići intenzivniji okus, u kremu možete dodati bagremov med i aromu vanilije.

Za premaz na pari istopite 200 grama čokolade, dvije-tri kapi ulja, jedan decilitar ili jednu malu čašu vode te jednu četvrtinu margarina za kolače.

Jednu polovicu pečenog biskvita premažite s pola kreme te preko toga premažite tanak sloj ohlađenog premaza. Kada se taj sloj premaza stvrdne, njega premažite preostalom kremom i na nju tada položite drugu polovicu biskvita.

Kolač potom prelijte ostatkom čokoladnog premaza i ukrasite po želji čokoladnim mrvicama ili komadićima čokolade.

Ukusnu slasticu najbolje je poslužiti nakon što se ohladi barem sat vremena u frižideru.