Uskoro premijera srpske verzije “Džokera” nazvanog “Šoker” (VIDEO)

U Jugoslovenskoj kinoteci 25. marta premijerno će biti prikazan domaći kratki film “Šoker”, inspirisan legendarnom filmskom pričom o zločinačkom mastermajndu Džokeru.

“Šoker” je kratki film Nemanje Obradovića, njegov doživljaj svijeta u kome živimo, odnos prema sadašnjici i budućnosti, piše Headliner.

– Ovaj ludi svijet je fabrika paradoks. Bijedno, bijedno, toliko bijedno da čovjeka možes da ubiješ samo jednom?- riječi su iz scenarija Borislava Stanojevića, po kojem je ovaj kratki film režiran.

Sve počinje u samoći sobe. Ludilo postaje zlo kada se izlije na ulicu, u svijet.

Fantastična i preteška uloga u ovom filmu pripala je Jelici Kovačević koja je svojom virtuoznošću i uvjerljivošću prikazala zlo koje proističe iz ljudskog straha.

Premijera ovog filma zakazana je za 25. mart u 20.30 časova u Jugoslovenskoj Kinoteci gdje će s velikim očekivanjem biti prikazan prvenac Nemanje Obradovića.

U centru pažnje srpske verzije “Džokera” je demoliranje civilizacije, ubijanje prirode i ljudi, ludilo pojedinca. Posljednja tačka istorijskog ciklusa.

– Moram nešto da ubijem samo da povratim osjećaj stvarnosti, da obuzdam moždanu oluju smijeha – kaže Šoker i pri tome, iako očajan do ludila koje tjera na zločin, nada se, slabo i na momente, da će sutra biti bolje, i da se život civilizacije ne završava ovdje, već ona, nova i bolja, tek počinje?

Tagovi: