Bankrot još jednog hedž fonda oborio vrijednost na tržištu digitalnih dobara

Bitkoin je u četvrtak na kratko pao ispod 19.000 dolara, pošto su se gubici produbili nakon što je likvidacija problematičnog hedž fonda Three Arrows Capital izazvala nove brige o stabilnosti sektora digitalne imovine, piše Biznis Insajder.

Vodeća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti pala je na 18.914 dolara, prema podacima sajta koindesk, što znači da mu je vrijednost pala za 60 odsto od početka godine. Itirijum je pao za 9,4 odsto na 1.018 dolara i sada je u padu za više od 70 odsto od početka godine.

Kriptovalute su ove godine pretrpjele strmoglavu rasprodaju zajedno sa imovinom kao što su akcije rasta (growth stocks), jer su se investitori okrenuli manje rizičnim investicijama suočeni sa rastućom inflacijom i potencijalnom recesijom.

Istovremeno, finansijski problemi visokog profila i spasavanje u kripto ekosistemu doveli su u sumnju stabilnost sektora. To je izvršilo pritisak na cijene kriptovaluta uključujući bitkoin, a analitičari su rekli da bi likvidacija Three Arrows Capital, takođe poznatog kao 3AC, u srijedu mogla da nastavi da gura cijene naniže.

 

srpskainfo.com

Tagovi: