Dokolica i navijačke strasti političara u Srpskoj: „Derviš“, „Zvezda“ i basket

Među glavnim i gorućim pitanjima na domaćoj političkoj sceni moglo bi da bude: šta rade političari kada se ne kolju, kada ne pripremaju zakone i kada ne optužuju jedni druge za kriminal ili izdaju? Portal mojabanjaluka.info je tragao za dokolicama domaćih političara, ali i za njihovim sportskim i navijačkim strastima…

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić kaže da rekreativno igra fudbal. Do prije dvije-tri godine igrao je fudbal u trećoj i četvrtoj ligi Srpske.

„Igrao sam sve. Najviše sam igrao bočne strane, desnog beka i desno krilo, ali sam se dobro snalazio i u napadu i u veznom redu. Zbog konstitucije nisam igrao stopera. Bilo je situacija da sam i branio na utakmici na kojoj je golman našeg tima dobio crveni karton“, kazao je Šulić i dodao da navija za „Crvenu zvezdu“.

Ministar za visoko obrazovanje, naučnotehnološki razvoj i informaciono društvo RS Srđan Rajšević kaže da mu je elektronska muzika prvi hobi. Voli, dodaje, i da igra šah.

„Volim da vozim bicikl sa porodicom“, kaže Rajčević i ističe kako navija da je na regionalnoj sceni privržen „Partizanu“, dok je na lokalnom nivou njegova ljubav banjolučki „Borac“.

Poslanik SDS-a u NSRS Davor Šešić kaže da voli da šeta i da povremeno vozi bicikl. Navija za „Partizan“, ali sve slabije prati i fudbal i košarku.

„Navijam i za ’Borac? i za reprezentativne timove Srbije. Rekreativno sam se bavio fudbalom, košarskom i kik-boksom“, kazao je Šešić.

Ministar pravde RS Anton Kasipović kaže kako ima dva hobija - poljoprivredu i Selimovićev roman „Derviš i smrt“.

„Dvadeset godina čitam taj roman svake godine i svaki put je drugačije. Nekada sam igrao fudbal. Počeo sam u lauškim pionirima, poslije u ’Želji’ u predgrađu. Igrao sam beka. Navijam za ’Zvezdu’“, rekao je Kasipović.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekreativno igra fudbal. To mu je, kaže, jedino preostalo, ali ne igra toliko često fudbal koliko bi želio.

„Zbog mnogo obaveza nemam vremena za fudbal. Dosta dugo sam trenirao džudo. Navijam za ’Partizan’“, rekao je Đokić.

Poslanik SDS-a u NSRS i zamjenik predsjednika ove stranke Milan Radović nekada je igrao tenis, fudbal i basket, ali sada za to ima manje vremena, a i prošlogodišnja povreda koljena učinila je svoje.

„Povrijedio sam koljeno na basketu“, istakao je Radović i dodao kako navija za „Crvenu zvezdu“.

G. Dakić