Inovativni Brođani: Kojić i Stojaković kreirali eko-aplikaciju

Mladi Brođani, Siniša Kojić i Marko Stojaković, kreirali su aplikaciju preko koje korisnicima žele omogućiti lakši dolazak do proizvoda sa domaćih farmi.

Svoju ideju kandidovali su na konkursu Social Impact Award BiH za 2021. godinu i dospjeli u finalnu selekciju.

„Trofido“ je trenutno web-aplikacija, a uskoro će postati i mobilna aplikacija, preko koje ce proizvođači moći da prodaju svoje proizvode, a građanima će biti dostavljeni na kućnu adresu u ekoloskim pakovanjima, na ekoloski nacin.

– “Trofido” je aplikacija koja je zasnovana na web tehnologijama, a preko koje se vrše usluge naručivanja domaćih proizvoda kao i dostave istih biciklima na kućnu adresu, sve to koristeći biorazgradiva pakovanja i povratne staklene ambalaže, kako bi očuvali zdravu i čistu okolinu, kažu mladi informatičari.

Ideja je jednostavna, kupci bi na sajtu odabrali željene proizvode i količine, a svoju narudžbu bi dobili narednog dana na adresu, što bi pojednostavilo kupovinu proizvoda koji nisu na dohvat ruke, a proizvođačima veću prodaju.

–  Plan nam je da se na ovaj način “pokriju” Brod i Derventa i da se roba od gazdinstava do kupca dostavi putem bicikla, kažu Siniša i Marko.

D.M.