„Lutriji Srpske“ i Loliću propao biznis sa brzim lutrijskim igrama

„Keno televizija“ – platforma preko koje su se uživo emitovale brze lutrijske igre i definitivno je ugašena, samo godinu dana od početka rada, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o zajedničkom poslu Lutrije Republike Srpske i banjalučkog biznismena Jelenka Lolića koji je imao i istoimeno preduzeće “Keno”, a koje je, kako je potvrdio za CAPITAL, prodao.

Pokušali smo sve ali ne vrijedi, tržište je previše malo. Prema ocjeni stručnjaka da bi posao bio održiv država mora da ima 20 miliona stanovnika, a mi nismo ni blizu tome. Upozoravali su me ali sam se zaletio”, kazao je Lolić.

On je pojasnio kako je njegova firma “Keno” sa “Lutrijom RS” imala ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji.

Inače, prema rješenju Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci, preduzeće „Keno“ će ubuduće poslovati pod neobičnim imenom “++i” a zastupaće ga izvjesni Sandro Kalinić.

Podsjećamo, “Keno” su osnovali Jelenko Lolić, njegova suvlasnička firma „Financ“ i „Optimum Consulting&Education“ u vlasništvu Aleksandra Grgića, Bojana Kresojevića i Darka Milunovića.

Kresojević je postao savjetnik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, a Milunović je bivši savjetnik Željke Cvijanović, i sadašnji direktor za ekonomske i finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Svi oni su se međuvremenu povukli iz posla u kojem je Lolić ostao sam da bi i on na kraju iz njega izašao.

Program se emitovao na poslednjem spratu zgrade “Alternativne televizije” koju su kupili Slobodan Stanković i Mile Radišić i to u kancelarijama za koje su prethodno otkazani ugovori o zakupu sa dopisništvima televizija “Al Jazeera”, “N1” i “FTV”.

„Keno TV“ je sa emitovanjem krenula u aprilu prošle godine da bi samo nekoliko mjeseci kasnije obustavila program i to pod izgovorom, unapređenjem usluga i igara.

Prekid je došao u momentu kada se u javnosti pojavio banjalučanin Kosta Čivčić, igrač koji je tvrdio kako je prevaren za 30.000 maraka, koliko je osvojio, a koje mu nisu isplaćene.

Nakon što se bura u javnosti stišala, nekoliko mjeseci kasnije krenula je agresivna medijska kampanja putem medija i društvenih mreža, gdje je najavljivao ponovno startovanje programa za kraj jula. Međutim, par mjeseci posle, sve je ponovo stopirano.

“Lutrija RS” se u međuvremenu okrenula svom preduzeću “EVL”, osnovanom mimo zakona i Ustava Srpske, a preko kojeg iz Bugarske nabavlja aparate za kockanje i klađenje koji će biti postavljeni u objektima širom Srpske.