Miličević: Vidjećete da će u narednih 15 dana Dodik sjesti sa Šmitom 

Javnost previše pažnje pridaje onome što kaže Milorad Dodik. Vidjećete da će Milorad Dodik za 15 dana sjesti sa novim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom. Sve ovo je jedna velika predstava za javnost i trebamo se vratiti životnim temama važnim za građane, istakao je predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević. 

„Smatram da ne možemo ignorisati dolazak visokog predsatvnika u BiH jer je on već tu. Mi o njemu možemo imati svoje mišljenje, koje može biti pozitivno ili negativno, bilo možemo da govorimo da li je izabran u skladu sa procedurama ili ne, ali ne možemo ignoprisati činjenicu sa visoki predsatvnik nastavlja svoje djelovanje u BiH. O problemima u BiH moramo razgovarati“, poručio je Miličević.

Ni Inckovo nametanje zakona se nije slučajno desilo, kaže Miličević, pa se u dijelu javnosti smatra da je to nabačena lopta Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću da podignu svoj loš politički rejting. 

„Nametanja ne smije da bude. Potrebno je proces odlučivanja vratiti u institucije i institucijama razgovarati o svim važnim pitanjima. Svako nametanje je igra ljudima i pokušaj kreiranja nekome stava što možda nije njegov stav.  Radi se o narušavanja slobode govora i slobode mišljenja“, sugerisao je Miličević.

On poručuje da opozicija u Republici Srpskoj ostaje opozicija Miloradu Dodiku za sve što je radio ili radi. 

„Postoji jedinstvo o temi nametanja zakona od strane visokog predsatvnika ali ne postoji nikakvo jedinstvo u načinu vođenja Republike Srpske“, izričit je Miličević.