Muškarac čamcem ubio djevojčicu (7) ispred oca

- Došao je u velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u moju kćerku - riječi su Bledara Avdia, koji je sa svojom kćerkom, Džonadom (7) i suprugom u utorak došao na plažu Potam u Albaniji, nakon čega se oko 14 časova dogodila jeziva nesreća.

Policajac Arjan Tase, sumnjiči se da je ubio djevojčicu Jonadu, a potom vratio na kopno i potukao sa njenim ocem.

Užasnuti posmatrači snimili su trenutak kada se Tase (u ružičastom kupaćem kostimu) tuče sa Bledarom (u crnom kupaćem kostimu) i to dok građani pokušavaju da ih razdvoje.

Prepričavajući tragičan dan lokalnim medijima, Bledar je rekao da se kupao zajedno sa kćerkom blizu obale, kada je vidio bijeli čamac koji ide sa dvoje ljudi ka njemu.

– Čamac je parkiran na plaži u blizini hotela i vidio sam djevojku kako silazi odatle – kazao je on.

On se prisjetio kako su žena i djeca ušli u čamac, koji je potom ponovo krenuo kroz područje ograđeno za kupače prema njemu i njegovoj kćerki.

- Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju kćerku dijelom motora – kazao je on.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana bio na plaži, prisjetio se na Fejsbuku kako mu je Bledar nakon toga prišao i rekao: “Trebalo je da umrem umjesto nje.”

Ubistvo iz nehata

Istražitelji kažu da je vodio članove svoje porodice iz Porto Palerma u Potam, koji se nalazi na udaljenosti od oko pet milja, kada se nesreća dogodila. Propeleri su izazvali ozbiljne povrede koje su dovele do momentalnog gubitka života, rekao je portparol policije.

Tase je sada pod istragom za “ubistvo iz nehata”, dok je otpušteno 15 policajaca koji su tog dana trebalo da čuvaju vodu. Tase, navodno šef policije iz grada Elbasana, trebalo bi danas da se pojavi pred sudom u Valoni.

Stotine svijeća i cvijeća postavljeno je tamo gdje je Džonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera, prenosi Blic.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u bijesu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani.

srpskainfo.com

Tagovi: