Podnesen izvještaj protiv bivšeg rukovodstva ŠG „Borja“

Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj protiv devet osoba osumnjičenih za zloupotrebe položaja. Tužilaštvu su prijavljeni S.O. iz Banje Luka i S.P, B.K, M.B, D.K, M.B, Đ.G, M.Đ i M.S iz Teslića.

Nezvanično saznajemo da su u pitanju bivši direktor Šumskog gazdinstva „Borja“ Slaviša Opačić, tehnički direktor ovog preduzeća Slaviša Prodanović, Božo Klječanin Tetelja, Milorad Blagojević „Sudija“, Dragan Klječanin „Cigo“, Miroslav Božić, Đorđe Gajić (kompanija „Elgrad“), Milorad Đurić (kompanija „Braća Đurić“) i Mićo Stanković (kompanija „Fenix Holz“).

„Za S.O. iz Banje Luke i S.P. iz Teslića postoji osnov sumnje da su kao odgovorna lica u privrednom društvu iz Teslića iskoristili službeni položaj i prekoračili granice ovlašćenja tako što su u postupku javne nabavke na nedozvoljen način pozvali izvođače radova da dođu u prostorije društva sa otvorenim ponudama, iako su znali da je termin otvaranja ponuda dva dana kasnije“, saopšteno je iz dobojske policije.

Navedene je policija zatekla kako dogovaraju na nezakonit način podjelu posla u izvođenju šumskih radova u teslićkom gazdinstvu za 2021. godinu i to tako što su nekoliko dana prije zvaničnog otvaranja ponuda po javnom tenderu te iste ponude otvorene donijeli direktoru na usaglašavanje.

Portal mojteslic.info je objavio seriju tekstova o kriminalu koji je počinjen u ŠG „Borja“.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Doboj Izvještaj protiv sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su činjenjem više krivičnih djela nanijeli štetu Јavnom preduzeću Šume Republike Srpske, odnosno Šumskom gazdinstvu Borja Teslić.

Riječ je o krivičnim djelima nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan radu službi, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pustošenje šuma. Izvještaj je podnesen protiv lica S.B., 3.G. M.K. M.M. i M.G. M.M. i S.K. - svi iz Teslića.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Stojanu Božiću, Zoranu Gavriću, Milomiru Kršiću, Mićku Markoviću, Milovanu Gotovcu, Mladenu Markočeviću i Srđanu Klječaninu. Materijalna šteta koja je do sada utvphena istragom iznosi 1.003.324. KM, a ukupna materijalna šteta biće utvrđena nakon izvršenog vještačenja.

G. Dakić

Tagovi: