Tri savjeta za prvi seks

Ne govorimo o gubljenju nevinosti već o pravom trenutku za prvi seks sa nekim novim koga ste upoznali. Sve zavisi od toga kako se osjećaš.

Prva stvar koju moraš znati prije prvog seksa jeste šta očekuješ i želiš od vašeg odnosa. Ako očekuješ samo zabavu bez previše obaveza, daj to do znanja osobi s kojim planiraš otići u krevet, kako ne bi bilo komplikacija kasnije.

Pijanstvo i izlazak mogu te natjerati da pomisliš kako je pravo vrijeme za seks sa nekim novim, ali to je vrlo rijetko slučaj. Odluka o seksu trebala bi biti racionalna, a sigurni smo da ne želiš prvi seks s nekim pamtiti po tome da ste oboje bili jako pijani, ili, još gore, uopšte ga se ne sjećati.

Ako tražiš nešto ozbiljno, procijeni je li tip koji ti se upucava stvarno potencijalni partner ili neko s kim više nikada nećeš pričati nakon seksa. Ni seks na jednu noć nije loša stvar, ali nemoj se upuštati u nešto sa tipom kojeg želiš zadržati ako nisi sigurna je li on stvarno dobar izbor. Nakon seksa ćeš se vjerovatno još više zapaliti za njega, a ako nije kvalitetan tip, biće ti još teže.